slhrendeit

Marmelade, sokovi, sladice

Kvašene fritole

V skodelico damo zdrobljen kvas, malo mlačnega mleka in sladkorja ter pustimo na toplem, dokler ne vzhaja (se speni).

V posodi

Pandišpanija

V posodo damo rumenjake, sol in naribano limonino lupino ter vse dobro zmešamo, nato dodamo š

Figove kroglice

Suhe fige narežemo na drobne kocke, dodamo mlet sladkor, mlete orehe, rum, limonin sok in

Melonin sladoled

Melono otrebimo pešk, olupimo in zmeljemo. Sladkor skuhamo z vodo, dobro ohladimo in zmešamo z 0,5 l melonine kaše. Dodamo rum, limonin

Čokoladna torta z

Pečico segrejemo na 180 stopinj. Rdečo peso zmeljemo v pire. Čokolado sesekljamo v mešalniku, da ostanejo določeni delčki še tako

Kakijevo pecivo

Vse sestavine zmešamo, damo v majhen pekač in v ogreto pečico na približno 180 - 200 stopinj. Pečemo približno 20 minut oz.

Hroštule 2

Med presejano moko razdrobimo maščobo, dodamo vse preostalo in na hitro zamesimo testo. Zavijemo v folijo in damo na hladno za pol ure.

Fritole 2

Iz kvasa, žlice sladkorja, dveh žlic moke in 0,5 dl mleka naredimo kvasec. Vzhajanega zlijemo k presejani in ogreti moki ter ga vanjo zamešamo.

Stran 1 od 2

Novo na portalu

cache/resized/0250afba45a271193369715dcd100868.jpg
Cerkve in samostani
cache/resized/ee39e84e6e6f0d7c47e48481f034aca6.jpg
Cerkve in samostani
cache/resized/2e3c4e7bfa4ab667fce16abbcc43a8c0.jpg
Cerkve in samostani
cache/resized/4adb9a23952342827cb1ee7fbbafdb6a.jpg
Cerkve in samostani
cache/resized/1a44859edc841c5496711009984a82b9.jpg
Mesta in naselja
cache/resized/a80c4374ace14622264b25de4b15c130.jpg
Mesta in naselja

Na strani je 77 gostov in ni članov .

Top