Ribje jedi
Brancin na kuhani
Na močnem olju v ponvi z debelejšim dnom pogrejemo žlico ali dve oljčnega olja in ko je vroč, nanj položimo
Bakala in bianco
Bakala moramo najprej potolči in ga namakati v vodi celo noč ali najmanj 4 ure.
Kuhamo ga v slani vodi, dokler se
Brodet s sipami
Sipe očistimo in narežemo na kose. Zložimo jih v posodo z oljčnim oljem. Dodamo narezano čebulo, sesekljan česen, šalšo,
Sardele v šavorju
Očiščene, soljene in pomokane sardele spečemo na oljčnem olju ter jih zložimo v
globljo servirno posodo. Na ostanku
Hobotnica v solati
Očiščeno hobotnico kuhamo, da se zmehča. Pustimo jo, da se ohladi v vodi, v kateri se je kuhala. Ohlajeno narežemo
Sipina črna riž
Sipe odpremo na trebušni strani, izvlečemo drobovje in trdo kost, operemo in zrežemo na manjše kose. Med čiščenjem sipe
Pedoči na
Pedoče očistimo, jih dobro operemo in damo v kozico z oljčnim oljem, premešamo, dodamo strt česen, peteršilj, prilijemo vino,
Polnjeni kalamari
Dobro oprane klapavice damo v lonec in na močan ogenj. Občasno premešamo in ko se odprejo, iz školjk izvlečemo meso.