slhrendeit

Kako pripravimo ribjo osnovo?

Kako pripravimo ribjo osnovo ali ribji fond?


Ribjo osnovo pripravimo iz ribjih kosti, glav in kože, ki nam ostane po filiranju brancina. V kolikor imamo pri roki, ribjo osnovo lahko obogatimo z drugimi vrstami rib (cipelj, sardela, morska žaba, molj,…), kakšno školjko, celim škampom, ki ga zrežemo na kose, ali le lupinami, ki so nam ostale pri čiščenju repkov.

V posodo nalijemo približno 1 liter hladne vode. Vanjo položimo ribje kosti, glave in kožo. Dodamo približno 200 g očiščene in oprane jušne zelenjave, lovorjev list, 2 žlici olivnega olja, malo soli in počasi kuhamo približno 1 uro. Pazimo, da ves čas le na rahlo vre. Ribjo osnovo dobro pretlačimo (lahko tudi s paličnim mešalnikom), precedimo. Tako pripravljeno ribjo osnovo lahko uporabimo takoj ali pa jo razdelimo v primerno velike posodice in jo zamrznemo za kasnejšo uporabo.

Vir:
http://www.fonda.si/sl/kulinarika/kuharski-nasveti

Novo na portalu

cache/resized/8b0abff87a13297382c6217ed49f56ea.jpg
Kulturne znamenitosti
cache/resized/b110ee267c35ad5f02898ab9eee8a1d3.jpg
Kulturne znamenitosti
cache/resized/d900ef73f648c104e97e5d7e2e60df1d.jpg
Zgodovinski kraji, gradovi in utrdbe
cache/resized/929104ddd8c9166b9528a78c5a9608f3.jpg
Pisana zgodovina
cache/resized/90dda70d924e3c58efec912a981b7250.jpg
Zgodovinski kraji, gradovi in utrdbe
cache/resized/a468f9037686ae7502fa2f19f97f0c52.jpg
Zgodovinski kraji, gradovi in utrdbe

Na strani je 105 gostov in ni članov .

Top