slhrendeit

Tople začetne jedi


Med tople začetne jedi sodijo jajčne jedi ali fritaje, pripravljene s šparglji, domačimi klobasami, jurčki, tartufi, paradižnikom, radičem in poganjki mladega česna imenovanimi tudi peski.

Poleg raznih fritaj uvrščamo v to skupino še ocvrt pršut s polento, pršut v vinski omaki, pršut v belem vinu s tartufi, panceto s paradižnikom, polento z rukolo, rižote in rezance z morskimi sadeži, pedoče na buzaro, rakovice na šugo z malvazijo.

 Ocvrt pršut s polento  Rižota z morskimi sadeži1  Školjke na buzaru
 Ocvrt pršut s polento  Rižota z morskimi sadeži  Školjke na buzaru

 

Posebna specialiteta sta sipina črna rižota ter tartufi s fuži, rezanci in njoki.

 

 Sipina črna rižota Fuži s tartufi 
 Sipina črna rižota  Fuži s tartufi

 

Vrsto receptov za jedi najdete na tej povezavi.

Vir:

Živković, Milica in Poklar Vatovec, Tamara. Istrska kulinarika. avgust 2009. 

To delo je ponujeno pod Creative Commons Priznanje avtorstva-Nekomercialno- Deljenje pod enakimi pogoji 2.5 Slovenija licenco.

Last modified on četrtek, 21 maj 2015 06:47
Tagged under

Novo na portalu

cache/resized/0250afba45a271193369715dcd100868.jpg
Cerkve in samostani
cache/resized/ee39e84e6e6f0d7c47e48481f034aca6.jpg
Cerkve in samostani
cache/resized/2e3c4e7bfa4ab667fce16abbcc43a8c0.jpg
Cerkve in samostani
cache/resized/4adb9a23952342827cb1ee7fbbafdb6a.jpg
Cerkve in samostani
cache/resized/1a44859edc841c5496711009984a82b9.jpg
Mesta in naselja
cache/resized/a80c4374ace14622264b25de4b15c130.jpg
Mesta in naselja

Na strani je 63 gostov in ni članov .

Top