slhrendeit

Tople začetne jedi


Med tople začetne jedi sodijo jajčne jedi ali fritaje, pripravljene s šparglji, domačimi klobasami, jurčki, tartufi, paradižnikom, radičem in poganjki mladega česna imenovanimi tudi peski.

Poleg raznih fritaj uvrščamo v to skupino še ocvrt pršut s polento, pršut v vinski omaki, pršut v belem vinu s tartufi, panceto s paradižnikom, polento z rukolo, rižote in rezance z morskimi sadeži, pedoče na buzaro, rakovice na šugo z malvazijo.

 Ocvrt pršut s polento  Rižota z morskimi sadeži1  Školjke na buzaru
 Ocvrt pršut s polento  Rižota z morskimi sadeži  Školjke na buzaru

 

Posebna specialiteta sta sipina črna rižota ter tartufi s fuži, rezanci in njoki.

 

 Sipina črna rižota Fuži s tartufi 
 Sipina črna rižota  Fuži s tartufi

 

Vrsto receptov za jedi najdete na tej povezavi.

Vir:

Živković, Milica in Poklar Vatovec, Tamara. Istrska kulinarika. avgust 2009. 

To delo je ponujeno pod Creative Commons Priznanje avtorstva-Nekomercialno- Deljenje pod enakimi pogoji 2.5 Slovenija licenco.

Last modified on četrtek, 21 maj 2015 06:47
Tagged under

Novo na portalu

cache/resized/032943f5087c2d0d3658c4c8f3e2877d.jpg
Istrska kulinarika
cache/resized/0aec415022e2eaac934009165d541702.jpg
Istrska kulinarika
cache/resized/a79d83863bfeaba7a2a6162e92a3fa22.jpg
Novi prispevki
cache/resized/68fcec646e6671e6513b3c10dac4d196.jpg
Kuharski nasveti
cache/resized/bd700648be529289d125a750433d20a7.jpg
Kuharski nasveti

Na strani je 691 gostov in ni članov .

Top