slhrendeit

Fritaja z jurčki

Priprava:
Na olju prepražimo sesekljano čebulo, dodamo strt česen, očiščene, oprane in na lističe
narezane gobe, premešamo, pokrijemo in dušimo. Ko se gobe zmehčajo in tekočina
izpari, dodamo sol, poper, sesekljan peteršilj, premešamo ter prelijemo z razžvrkljanimi
jajci. Pražimo, dokler jajca ne zakrknejo.

 Vir: Vir: Rabar (1983)

 

  • EXTRA_FIELDS_PRICE
    15 minut

    Količine za 1 osebo:
    12 dag jurčkov, 3 dag čebule, 1 strok česna, 2 jajci, 1,5 dag oljčnega olja, sol, poper,
    peteršilj.

    Fritaja je na Primorskem priljubljena jajčna jed, ki jo znajo naše none pripraviti na vse mogoče načine. Kadar nam gozdovi ponujajo svoje najokusnejše sadeže, je čas za uporabo recepta za pripravo božanske fritaje z jurčki.

  • ENROLL_THIS_COURSES

Novo na portalu

cache/resized/1f9bca05d94d2c9af1beca097383b5ce.jpg
Suhi zid dogaja
cache/resized/b06254c35de4a4cf87b8790b9dcff797.jpg
Suhi zid dogaja
cache/resized/b9f4d281083803b51c2031c248bcc007.jpg
Zgodbe (in spomini)
cache/resized/e89debf0bc26132b7711897cf7afb817.jpg
Suhi zid dogaja
cache/resized/fa7ca7407ec76c732a6ddca53f5fc8ed.jpg
Zgodbe (in spomini)
cache/resized/d5e028f3e7ec937e931e0d43d3165cfd.jpg
Suhi zid dogaja

Na strani je 95 gostov in ni članov .

Top