slhrendeit

Polpete iz cuket

Bučke operemo, jih naribamo na strgalo, solimo in pustimo približno četrt ure, da se iz njih izcedi voda, ki jo odlijemo. Naribane bučke močno stisnemo, da vsebujejo čim manj vode. Damo jih v skledo, po želji še malo solimo, popramo, dodamo moko, jajca, sesekljan peteršilj in česen, koščke šunke in naribanega sira ter vse dobro premešamo. Maso zajemamo z žlico in spuščamo v vrelo olje, da hitro zakrkne. Nato cvremo na zmernem ognju z obeh strani, dokler polpete ne porumenijo.

Ponudimo jih lahko takoj še tople ali damo v hladilnik in jemo hladne, kajti tudi take so odlične.

Vir: Istrska kuhinja, Alberto Pucer, založba Kmečki glas (2000) in http://www.koper.si/index.php?page=staticplus&item=2001262&tree_root=4

 

  • EXTRA_FIELDS_PRICE
    40 minut

    mlade zelene bučke moka jajca peteršilj česen sol poper po želji koščki šunke nariban sir olje za cvrenje

  • ENROLL_THIS_COURSES

Novo na portalu

cache/resized/e65cefe56c60c7a007194965cdda2864.jpg
Novi prispevki
cache/resized/9719d0716c5e5329336f384c9fd5de84.jpg
Suhi zid dogaja
cache/resized/4cc8fc7abcd58eec4d98f0f99cfd4359.jpg
Skozi zgodovino
cache/resized/44ddda8e9a2e4014de74d44190a00294.jpg
Novi prispevki

Na strani je 285 gostov in ni članov .

Top