slhrendeit

Bobiči s paradižnikom

Priprava:

 

  • EXTRA_FIELDS_PRICE
    40 minut

    zrna petih koruznih storžev

    približno 400 g mladega fižola v zrnju

    4 srednje velike krompirji

    za zabelo pešto ali oljčno olje

    sol

    poper

    4 stroki česna

    4 večje vejice peteršilja

    4 žlice šalše

    ali

    2 zrela olupljena paradižnika

  • ENROLL_THIS_COURSES
  • Čas mlade koruze (julija, avgusta) je tudi čas bobičev, iz katerih skuhamo tipično istrsko mineštro. Pripravimo jo lahko na različne načine, osnova pa je vedno koruzno zrnje. Danes ga dobimo vloženega v kozarcih ali zamrznjenega in tako bobiče lahko skuhamo v vsakem letnem času. Najboljši pa so iz svežih, še mlečnih zrn, torej iz mlade koruze. Storže mlade koruze olupimo in populimo koruzne laske. Operemo jih in z nožem odstranimo mlečna zrna s storža. Iz teh skuhamo prave bobiče, ki jih zabelimo s peštom oziroma tacom ali oljčnim oljem. Ponujam vam dva recepta za bobiče, prvega brez šalše oziroma paradižnika, drugega pa z njim. V poletnem času običajno pripravljamo bobice s svežim, zrelim paradižnikom. Ponekod pa dajo v bobiče tudi sesekljano zeleno, narezan korenček in razne začimbe. Bobiči bodo še boljši, če bo "vanje stopil prasec".

Novo na portalu

cache/resized/e65cefe56c60c7a007194965cdda2864.jpg
Novi prispevki
cache/resized/9719d0716c5e5329336f384c9fd5de84.jpg
Suhi zid dogaja
cache/resized/4cc8fc7abcd58eec4d98f0f99cfd4359.jpg
Skozi zgodovino
cache/resized/44ddda8e9a2e4014de74d44190a00294.jpg
Novi prispevki

Na strani je 376 gostov in ni članov .

Top