slhrendeit

Fritaja s šparglji

Šparglje operemo in narežemo na 1 do 2 cm dolge koščke, in sicer od vrha navzdol, dokler je steblo mehko. Jih osušimo in damo v ponev na vroče olje, da spustijo sok in se tako zmehčajo. Solimo in popramo. Ko so šparglji mehki, dodamo stepena jajca, premešamo in cvremo, dokler jajca ne zakrknejo. Postrežemo z domačim črnim kruhom.

  • EXTRA_FIELDS_PRICE
    40 minut

    Šparglji

    oljčno olje

    sol

    poper

    domač črn kruh

  • ENROLL_THIS_COURSES
  • V preteklosti sta bili obmorska in celinska istrska kuhinja (v zaledju) ločeni, kar je seveda povsem razumljivo. Prva je temeljila po večini na ribah, mehkužcih in morskih sadežih, druga pa na testeninah in zelenjavi. Dandanes te ločitve ni več, zato lahko govorimo o istrski kuhinji. Lep primer stapljanja obalne kuhinje s tisto v zaledju so sipe z blitvo in polento.

Novo na portalu

cache/resized/1f9bca05d94d2c9af1beca097383b5ce.jpg
Suhi zid dogaja
cache/resized/b06254c35de4a4cf87b8790b9dcff797.jpg
Suhi zid dogaja
cache/resized/b9f4d281083803b51c2031c248bcc007.jpg
Zgodbe (in spomini)
cache/resized/e89debf0bc26132b7711897cf7afb817.jpg
Suhi zid dogaja
cache/resized/fa7ca7407ec76c732a6ddca53f5fc8ed.jpg
Zgodbe (in spomini)
cache/resized/d5e028f3e7ec937e931e0d43d3165cfd.jpg
Suhi zid dogaja

Na strani je 64 gostov in ni članov .

Top