slhrendeit

Bobiči

V večjem loncu na olivnem olju popražimo na kose narezan olupljen in opran krompir, fižol, koruzna zrna in na koščke narezan olupljen paradižnik ali paradižnikovo kašo. Dodamo sol, poper, vodo. Ko enolončnica zavre, jo zabelimo. Zabelimo jo lahko z 2 žlicama oljčnega olja ali naredimo zabelo, kot so jo včasih. V tem primeru prepražimo koščke slanine na česnu, dodamo peteršilj. Zamešamo v vrelo enolončnico, ki jo nato na zmernem ognju kuhamo 2-3 ure. Ko so bobiči skoraj skuhani s kuhalnico vzamemo iz lonca krompir, ga pretlačimo in ponovno vrnemo v lonec, da zagostimo jed

  • EXTRA_FIELDS_PRICE
    40 minut

    40 dag krompirja

    25 dag kuhanega fižola

    5 storžev mlade koruze (oziroma okoli 40 dag)

    1,5 l vode

    Nekaj strokov česna

    in malo peteršilja

    2 večja zrela paradižnika

    (po želji) koščki slanine

  • ENROLL_THIS_COURSES
  • Glavne značilnosti istrske kuhinje so, da je več jedi kuhanih kot pečenih. Precej je začimb, samoraslega rastlinja, ki ga tod res ne manjka. Veliko je tudi rib. Za začinjanje so vedno uporabljali vinski kis, morsko sol, nikakor ne smemo mimo domačega zdravilnega oljčnega olja in vina kot pomernbnih sestavin pri kuhanju.

Novo na portalu

cache/resized/1f9bca05d94d2c9af1beca097383b5ce.jpg
Suhi zid dogaja
cache/resized/b06254c35de4a4cf87b8790b9dcff797.jpg
Suhi zid dogaja
cache/resized/b9f4d281083803b51c2031c248bcc007.jpg
Zgodbe (in spomini)
cache/resized/e89debf0bc26132b7711897cf7afb817.jpg
Suhi zid dogaja
cache/resized/fa7ca7407ec76c732a6ddca53f5fc8ed.jpg
Zgodbe (in spomini)
cache/resized/d5e028f3e7ec937e931e0d43d3165cfd.jpg
Suhi zid dogaja

Na strani je 53 gostov in ni članov .

Top