slhrendeit

Marmelade, sokovi, sladice

Kvašene fritole

V skodelico damo zdrobljen kvas, malo mlačnega mleka in sladkorja ter pustimo na toplem, dokler ne vzhaja (se speni).

V posodi

Pandišpanija

V posodo damo rumenjake, sol in naribano limonino lupino ter vse dobro zmešamo, nato dodamo š

Figove kroglice

Suhe fige narežemo na drobne kocke, dodamo mlet sladkor, mlete orehe, rum, limonin sok in

Melonin sladoled

Melono otrebimo pešk, olupimo in zmeljemo. Sladkor skuhamo z vodo, dobro ohladimo in zmešamo z 0,5 l melonine kaše. Dodamo rum, limonin

Čokoladna torta z

Pečico segrejemo na 180 stopinj. Rdečo peso zmeljemo v pire. Čokolado sesekljamo v mešalniku, da ostanejo določeni delčki še tako

Kakijevo pecivo

Vse sestavine zmešamo, damo v majhen pekač in v ogreto pečico na približno 180 - 200 stopinj. Pečemo približno 20 minut oz.

Hroštule 2

Med presejano moko razdrobimo maščobo, dodamo vse preostalo in na hitro zamesimo testo. Zavijemo v folijo in damo na hladno za pol ure.

Fritole 2

Iz kvasa, žlice sladkorja, dveh žlic moke in 0,5 dl mleka naredimo kvasec. Vzhajanega zlijemo k presejani in ogreti moki ter ga vanjo zamešamo.

Stran 1 od 2

Novo na portalu

Na strani je 204 gostov in ni članov .

Top