slhrendeit

Marmelade, sokovi, sladice

Kvašene fritole

V skodelico damo zdrobljen kvas, malo mlačnega mleka in sladkorja ter pustimo na toplem, dokler ne vzhaja (se speni).

V posodi

Pandišpanija

V posodo damo rumenjake, sol in naribano limonino lupino ter vse dobro zmešamo, nato dodamo š

Figove kroglice

Suhe fige narežemo na drobne kocke, dodamo mlet sladkor, mlete orehe, rum, limonin sok in

Melonin sladoled

Melono otrebimo pešk, olupimo in zmeljemo. Sladkor skuhamo z vodo, dobro ohladimo in zmešamo z 0,5 l melonine kaše. Dodamo rum, limonin

Čokoladna torta z

Pečico segrejemo na 180 stopinj. Rdečo peso zmeljemo v pire. Čokolado sesekljamo v mešalniku, da ostanejo določeni delčki še tako

Kakijevo pecivo

Vse sestavine zmešamo, damo v majhen pekač in v ogreto pečico na približno 180 - 200 stopinj. Pečemo približno 20 minut oz.

Hroštule 2

Med presejano moko razdrobimo maščobo, dodamo vse preostalo in na hitro zamesimo testo. Zavijemo v folijo in damo na hladno za pol ure.

Fritole 2

Iz kvasa, žlice sladkorja, dveh žlic moke in 0,5 dl mleka naredimo kvasec. Vzhajanega zlijemo k presejani in ogreti moki ter ga vanjo zamešamo.

Stran 1 od 2

Novo na portalu

cache/resized/57309b8d1d4886f3a51ee80bcc963b79.jpg
Zgodbe (in spomini)
cache/resized/0120256a9f9775a419acd23fb0737f1a.jpg
Suhi zid dogaja
cache/resized/99e08977cc59fb46cba816f0b03b8540.jpg
Suhi zid dogaja
cache/resized/d1ba5f614c17d6878e9c7ac1229a693c.jpg
Novi prispevki
cache/resized/b6a8944173116379b3095d69aae5399d.jpg
Naravne znamenitosti
cache/resized/c4442f5ec9899a798313472a1a4bd46b.jpg
Naravne znamenitosti

Na strani je 186 gostov in ni članov .

Top